Coronavirus (COVID-19): laatste informatie en richtlijnen

Coronavirus (COVID-19) – laatste informatie, richtlijnen voor bezoek aan vestiging en hygiëne.

Als toonaangevende groep in de veterinaire zorg is het onze verantwoordelijkheid om actief te werken aan het voorkomen en beheersen van bijvoorbeeld virussen en infecties. Het is belangrijk voor onze patiënten, hun eigenaren, onze medewerkers en de gezondheid en veiligheid van mensen in het algemeen.

IVC Evidensia zet zich volledig in voor het beperken van verspreiding van het COVID-19 virus (coronavirus).

Het is onze verantwoordelijkheid om duidelijke richtlijnen en voorschriften te communiceren. We moedigen iedereen aan om onderstaande richtlijnen te volgen om onze klanten en collega’s (preventief) te beschermen:

 • Graag willen wij u verzoeken met één persoon per dier naar de praktijk te komen.
 • We houden voorlopig geen vrij spreekuur meer, u kunt alleen op afspraak naar de kliniek komen.
 • Kom a.u.b. op het afgesproken tijdstip binnen (niet te vroeg of te laat) zodat er niet te veel mensen tegelijk in de praktijk zijn. U mag eventueel ook in de auto wachten en pas binnen komen als u aan de beurt bent, u kunt zich dan telefonisch aan onze balie melden.
 • Indien u contact heeft gehad met iemand waarbij bevestigd is dat diegene een infectie met het coronavirus heeft, kom a.u.b. niet naar de praktijk. Indien u zich ziek voelt, komt u dan a.u.b. ook niet langs. Afspraken kunnen de aankomende weken kosteloos verplaatst worden. Wel willen wij u vragen dit (indien mogelijk) ruim op tijd te doen. Indien uw dier ziek is en u zich zorgen maakt, is een telefonisch consult met de dierenarts mogelijk.
 • Heeft u medicatie en/of voer nodig, bestel dit a.u.b. alvast telefonisch. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.
 • Wij vragen u uitsluitend met betaalkaart te betalen.
 • We zien u graag, maar schudden geen handen.
 • Wij willen proberen minimaal 1,5 meter afstand te houden tussen de mensen. Geef elkaar daarom ook de ruimte in de wachtkamer.
 • Na ieder consult zullen wij onze handen wassen en desinfecteren. Ook ontsmetten we zeer regelmatig de relevante oppervlakten in onze kliniek inclusief betaalterminal en deurklinken.

We passen indien nodig onze dienstverlening aan:
Wij volgen de actuele richtlijnen van de NGROD op datum van 18/03/2020.

Algemene hygiëne tips:

 1. Handhygiëne: Was je handen regelmatig met water en zeep of gebruik een desinfecterende handlotion op alcoholbasis. Hierdoor verwijder je het virus indien het op je handen aanwezig is.
 2. Vermijd handen schudden om het risico op verspreiding te verminderen.
 3. Vermijd of beperk waar mogelijk het aanraken van ogen, neus en mond: Handen raken veel oppervlakken aan die besmet kunnen zijn met het virus. Als je met besmette handen je ogen, neus of mond aanraakt, kun je het virus van het oppervlak naar jezelf overdragen.
 4. Hoesten of niezen: Als je hoest of niest, doe je dit in je elleboog of in een papieren zakdoekje (als je een papieren zakdoekje gebruikt, gooi dit daarna weg in een gesloten afvalbak en reinig je handen met op alcohol gebaseerde lotion of was ze met water en zeep).