Daarom IVC Evidensia

De diergeneeskunde sector is sterk veranderd

De klantenbeleving van de consument wordt tegenwoordig constant gestimuleerd (gaande van de supermarkt tot een webshop, …). Hierdoor hebben klanten vaak hogere verwachtingen en eisen, zo ook voor de medische kwaliteit en klantgerichte diensten van een praktijk.

De diergeneeskunde kent steeds meer mogelijkheden wat vraagt om investeringen in apparatuur en kennis. Er is zoveel kennis beschikbaar dat dierenartsen zich zowel in de tweedelijns als in de eerstelijns diergeneeskunde specialiseren en goede samenwerking nodig hebben om hun klanten te kunnen bedienen.

Nieuwe spelers in de markt verhogen de concurrentie en daarmee de noodzaak voor een duidelijke visie en uniek karakter van de praktijk waarvoor klanten bewust kiezen.

De nieuwe generatie dierenartsen en assistenten vragen om goede HR begeleiding, ontwikkelmogelijkheden, flexibele arbeidstijden en willen in veel gevallen in loondienst werken. Veranderingen in de sector zorgen voor veranderingen in de dierenartspraktijk.

IVC Evidensia wil hier invulling aan geven door samen beter en dichter bij de klant te zijn

IVC Evidensia wil een antwoord bieden op deze ontwikkelingen. Als dierenartsgroep zijn we samen beter. Door samen te werken kunnen eerstelijns generalisten en tweedelijns specialisten optimale medische zorg en klantenservice bieden. In een groep kunnen aanvullende aspecten zoals marketing, HR, IT, opleiding, inkoop en productinnovatie door experts worden gedaan voor eenieder die hier van gebruik wil maken waardoor dierenartsen zich volledig kunnen concentreren op hun rol als dierenarts. Het is als groep mogelijk om te investeren in gemeenschappelijke kennis en faciliteiten, waarbij we steeds twee aandachtspunten aanhouden:

  • Dat we als praktijk verder kunnen werken aan onze eigen identiteit en zelfstandig ondernemerschap.
  • Dat we dicht bij onze klanten staan, ook al werken we samen in een groep.

Gezelschapsdieren

De IVC Evidensia groep is in eerste instantie ontstaan door samenwerking van praktijken gericht op gezelschapsdieren. Hierbij richten we ons in België en internationaal zowel op de brede eerstelijns diergeneeskundige zorg als op de specialistische tweedelijns diergeneeskunde. In regionaal verband werken onze dierenklinieken en -ziekenhuizen op eigen initiatief en inzicht samen om de spoeddienst en doorverwijzingen zo efficiënt mogelijk te organiseren voor onze klanten.